fbpx
 

Нов жилищен проект в Овча Купел

НОВ ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС В БЛИЗОСТ ДО НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ!

CGI_05_03

Комплексът ще се състои от 2 жилищни сгради с обща застроена площ от 25 000 кв.м, Към момента все още има разнообразие от едностайни, двустайни, тристайни, четиристайни и многостайни апартаменти с различни разпределения и изложения.

Приземният и първият етаж на двете сгради ще се състоят от 18 мезонета с 
частни градини. На горните етажи ще бъдат разположени 157 едностайни и двустайни апартамента, 94 тристайни апартамента и 7 четиристайни апартамента. Освен жилищните площи са предвидени, търговски площи, напълно затворени зони за паркиране на велосипеди на приземните етажи на сградите, както и просторни зелени площи, където ще има детска площадка, семейните съоръжения, барбекю.

Схемата на плащане е изключително удобна – 10% се заплащат на предварителен договор, а останалата сума може да бъде разпределена според желанието на купувача.

Локацията:

location

Обектът се намира се намира само на 15 минути с кола до центъра на София. Това ще бъде намалено допълнително с планирания директен достъп до околовръстния път на София, който ще бъде модернизиран от сегашния двулентов път до шест лентов път. Близостта на мястото до три метростанции на новата линия на метрото в София, които са в процес на изграждане и откриване през 2019 г. – 2020 г., правят комплекса подходящ за инвестиция. Тези подобрения в инфраструктурата значително ще подобрят транспортните връзки до центъра на града, което превръща Овча купел в много желано място за живеене. Подобна трансформация беше видяна в софийския жилищен район на Младост през 2012 г., когато беше открита новата линия на метрото. Това от своя страна значително увеличи търсенето и цените на имотите, превръщайки района в една от най-търсените жилищни зони в града.

CGI_07_02

Интервю с Кевин Къруин, един от инвеститорите в „THE Q“:

1. Защо решихте да инвестирате в София?

– Живея тук от близо 18 години – между 2004 и 2012 г. аз и двама от моите партньори работихме заедно по жилищни проекти в София за друг предприемач. Когато решихме да работим заедно като инвеститори, София изглеждаше идеалното място. Познаваме града, динамичен е, има стабилен пазар на недвижими имоти, който се подкрепя добре от банките и не на последно място – инвестира се в инфраструктурата на града.

2. Имахте ли някакви колебания при избора на мястото?

– Не. Районът към момента се възползва от сегашните си дадености и инфраструктура по начин, по който другите нови квартали в София не го правят. Има детски градини, училища, болници, клиники, Нов Български Университет се разраства, основните булеварди са реновирани и новата линя на метрото ще осигури на жителите достъп до всички точки на града за минути.

3. Един от вашите партньори при проектирането е SGI (Stephen George International), която е една от водещите архитектурни компании в Централна и Източна Европа. Защо избрахте точно тях?

– Заради техния профил. Те са един лидерите на архитектурните компании в света, както и заради това, че имат около 50 служители в офиса, работещи по всички направления на архитектурния процес. Това оптимизира много процеса на взимане на решения.

4. ‘THE Q’ безспорно е проект, който е прецедент за квартал като Овча Купел. Смятате ли, че кварталът е достатъчно „узрял“ за комплекс с такива мащаби?

– Да, мисля, че новата линия на метрото отваря целия район, тя доближава останалата част от града. Ние сме разработили проект, който е подходящ за всички хора, независимо дали става въпрос за семейство, което търси място, в което да се разраства, или за хора, които търсят добре проектиран апартамент с една спалня, който да наричат свой дом. Когато погледнете района и проект като G-Tower на Главболгастрой, разбирате, че нашето решение не е хазартно. В близко бъдеще нашият комплекс ще се превърне в страхотно място за живеене. 

5. Проучвате ли места за бъдещи проекти?

– Винаги се оглеждаме за място за следващия си проект, това е нашият бизнес, но се придържаме към строги вътрешни правила, когато се опитваме да идентифицираме нашето ново място. Има ли необходимата инфраструктура? Можем ли да проектираме нещо което да подобри района? И в крайна сметка дали хората ще искат да живеят тук?

ЗА ОГЛЕДИ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ – Тома Кадийски 0878 501 433. Ако съм зает и не Ви отговоря, моля, позвънете пак или изпратете запитване по e-mail ->toma.kad@delta3.bg    Разгледайте всички наши предложения за ПРОДАЖБА НА ДВУСТАЙНИ, ТРИСТАЙНИ И ЧЕТИРИСТАЙНИ АПАРТАМЕНТИ В СОФИЯ на www.delta3.bg

Тома Кадийски 

+359 878 501 433

Ако съм зает и не Ви отговоря, моля, позвънете отново или изпратете запитване на e-mail: toma.kad@delta3.bg

 

Тома Кадийски

Leave a Comment

Обади се в агенцията